
Ce suma pot deduce din impozitul micro?
Se scad sumele aferente din impozitul pe veniturile microîntreprinderilor până la nivelul valorii reprezentând 20% din impozitul pe veniturile microîntreprinderilor datorat pentru trimestrul în care au înregistrat cheltuielile respective.
Sumele care nu sunt scăzute in trimestrul in care au fost efectuate se reportează în urmatoarele 28 trimestre. Scăderea acestor sume din impozitul pe veniturile microîntreprinderilor datorat, în următoarele 28 de trimestre consecutive, se efectuează în ordinea înregistrării acestora, în aceleași condiții, la fiecare termen de plată a impozitului pe veniturile microîntreprinderilor.
Pe cine putem sponsoriza?
Microîntreprinderile pot efectua
– sponsorizari pentru susţinerea entităţilor nonprofit şi a unităţilor de cult, care la data încheierii contractului sunt înscrise în Registrul entităţilor/unităţilor de cult
– acorda burse elevilor şcolarizaţi în învăţământul profesional-dual
La adresa https://www.anaf.ro/RegistrulEntitatilorUnitatilorCult/ este indicat a se verifica daca entitatea catre care dorim sa facem sponsorizarea este inregistrata.
Ce acte si declaratii trebuie intocmite pentru sponsorizare?
Contractul de sponsorizare se încheie în forma scrisă, cu specificarea obiectului, valorii și duratei sponsorizarii, precum și a drepturilor și obligațiilor părților. Actul de mecenat se încheie în forma autentică în care se vor specifică obiectul, durata și valoarea acestuia.
Societatile comerciale care efectuează sponsorizări au obligația de a depune până la data de 25 ianuarie inclusiv a anului următor declarația informativă privind beneficiarii sponsorizărilor, aferentă anului în care au înregistrat cheltuielile respective. Declaratia se depune in format hartie la ghiseu si se poate descarca de aici: https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/legislatie/A1_Ordin_form107_28062018.pdf